Agility

Behendigheid ofwel Agility is een super leuke sport. Hierbij wordt de hond geleid door de handler door een parkoers heen. De bedoeling is om foutloos en zo snel mogelijk de finish te behalen. 

Wat er zoal in het parkoers kan staan zijn palen, tunnels, sprongen, raakvlakken zoals de wip, schutting en katteloop, een breedtesprong, band en muur.

Voor hond en eigenaar is het steeds een uitdaging om onder andere door middel van wissels beter uit te komen en sneller te worden. Doordat het parkoers regelmatig veranderd blijven de onderdelen leuk. Er kan in kleine opzetjes gelopen worden maar er kan ook een heel parkoers gelopen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld ook 22 toestellen zijn. Dit kan natuurlijk alleen als je alle onderdelen goed beheerst.  

Naast dat het voor de hond goed opletten is naar welke signalen of commando’s de eigenaar zegt, is het ook voor de eigenaar goed nadenken over de volgorde van lopen en welke wissels / draaien er gemaakt moeten worden. Ook is het conditioneel voor hond en baas erg goed. 

Natuurlijk worden alle onderdelen rustig aangeleerd en opgebouwd. U moet dan ook niet verwachten dat u binnen 2 lessen een heel parkoers kan lopen. Dit kan zomaar pas over 2 jaar volledig goed beheerst kunnen.

Foundation is een basis agility voor de jonge hond. Hierbij mogen honden vanaf 6 maanden aan mee doen. In deze lessen krijg je leuke opdrachten waarbij we trainen zonder belasting.

In de behendigheid en foundation werken wij met een strippenkaart. De strippenkaart kost 140 euro. Deze kaart is voor 10 lessen, die je in 12 weken mag opmaken.

Wij trainen behendigheid en foundation op maandagavond, dinsdagochtend en -avond, woensdagavond en donderdagochtend.

Tevens geven wij les aan junioren (kinderen) vanaf 6 jaar. De junioren trainen op zondagochtend.