HSVE - Hond en Sport Van Elteren

Hoopers

Wij trainen wekelijks hoopers op donderdagavond.

Meer informatie of aanmelden mail dan naar: info@HSVE.nl

Hoopers is een relatief nieuwe sport. Deze sport geeft een minimale lichamelijke belasting maar ook een mentale uitdaging voor zowel hond en handler. De lijnen die de hond loopt zijn allemaal vloeiend.
Bij deze sport is het de bedoeling om zo snel en foutloos mogelijk een parkoer te gaan afleggen. Een parkoer bestaat uit hoops; half ronde poortjes waar de hond doorheen loopt, gates; een soort muurtje/scherm waar de hond achterlangs loopt, tonnen; hier loopt de hond om heen en tunnels. De handler staat in een vak of op een lijn, zodat de hond ook op afstand moet doen wat jij vraagt.


Het bevordert de samenwerking tussen eigenaar en hond. Eigenaar wordt bewust (gemaakt) van zijn/haar lichaamstaal. Hoopers is een goede basis voor een jonge hond om door te stromen naar de behendigheid.

Deze sport is ook geschikt voor honden die niet aan agility/ behendigheid mee kunnen doen omdat ze te jong of te oud zijn of voor de honden met een (blijvende) blessure*.

Het is een leuke sport om samen met je hond plezier te maken en mocht competitie je meer aanspreken, dan is dat ook een optie.

* Blessures in overleg.


Een strippenkaart voor hoopers kost €150,- Dit zijn 10 lessen, die je in 12 weken moet op maken.