HSVE - Hond en Sport Van Elteren

Hersenwerk

Hersenwerk is zoeken naar iets lekkers of leuks in verschillende soorten materialen. Hersenwerk betekend ook een samenwerking tussen hond en eigenaar.

Via de neus van de hond traceert hij zijn beloning. Daarna gaat de hond ontdekken en bedenken hóe hij zijn beloning kan bemachtingen.

Elke hond zoekt op zijn manier. Dit kan zijn door te duwen, schuiven of trekken, het gebruik van neus, poten of mond. Sommige honden gebruiken alle of meerdere manieren en andere hebben één vaste manier.

Vrijwel alle materialen zijn geschikt voor herseenwerk.

Hersenwerk is te vergelijken met denksport voor de mens. Het is leuk, ontspant en tegelijkertijd wordt het mentale deel gestimuleerd.

Hersenwerk stimuleert zintuigen, maakt creatief, zorgt voor een betere band tussen eigenaar en hond, geeft afleiding in spannende situaties, helpt oudere honden fit te blijven, stimuleert jonge honden om te ontdekken, leren focussen van puberhonden,kan helpen bij geestelijke inspanning bij (tijdelijke) fysieke beperkingen, vergroot het zelfvertrouwen doordat de hond zelf keuzes maakt en geeft inzicht in het gedrag.

Ik kan jullie met hersenwerk helpen in een prive sessie en/of via een workshop.